Linktisztítás, link megszüntetés

Linktisztítás és a Google büntetés feloldása

Tudjuk, hogy a Google keresője nem kedveli a manipulatív vagy a fizetett linkeket, épp ezért minden tőle telhetőt meg is tesz annak érdekében, hogy ezeket a hivatkozásokat mihamarabb felderítse.

Miért fontos a linktisztítás?

Nagy valószínűséggel a te webhelyedre is mutatnak olyan hivatkozások, amik negatívan hatnak oldalaid rangsorolására. Ilyen hivatkozás lehet például egy korábban rossz technikákat alkalmazó keresőmarketing-ügynökség, de ez lehet akár olyan, versenytárs általi rossz szándékú lépések eredménye, amiről még te magad sem szereztél tudomást.

A SEOaudit során három nagy csoportba osztjuk a webhelyedre mutató hivatkozásokat, ám ezt megelőzően számos olyan tulajdonságot/adatot is megvizsgálunk, amik lehetővé teszik a linkek minősítését.

Annak a megítélése, hogy melyik hivatkozást értékeli negatívan a Google keresője rendkívül nehéz feladat, és ez csupán komoly szakmai háttérrel rendelkező személy, valamint eszközök segítségével állapítható meg biztonsággal!

70% - 100% - nagy valószínűséggel ártalmas linkek

Azonnali beavatkozásra van szükség, hogy ezek mihamarabb feloldásra kerülhessenek és elkerülhesd a Google büntetést.

30% - 70% - gyanús hivatkozások

Potenciálisan gyanús hivatkozások. Részletesen megvizsgáljuk, hogy ezen hivatkozások közül melyek érintik negatívan a webhelyedet.

0% - 30% - megbízható hivatkozások

Ebbe a kategóriába a megbízható hivatkozásokat soroljuk. Ez esetben nagyon alacsony annak a valószínűsége, hogy ezek ártalmasak legyenek a webhelyedre nézve.